25 ноември 2011 г.

Руло Стефани

По заповед на щуката! Или по-точно на две мои, много любими и близки приятелки пускам моята рецепта за Руло "Стефани". 


Нужните продукти:
500гр кайма
3 сварени яйца
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
1 червена чушка
2 сурови яйца/белтъка от 1 запазваме
2 главички кромид лук
50-100гр кашкавал
По желание галета
Подправки по вкус
 Каймата замесваме като за кюфтета, знам че всеки си има свои предпочитания.
Моята е с 1 и 1/2 средни глави червн лук, 2 филии напоен с вода хляб, който НЕ изстисквам от водата, 1с.л. червен пипер,
1 с.л. чубрица, 1ч.л. кимион, морска сол и 1 яйце +1 жълтък (белтъка запазваме за намазване на рулото), както и 2-3 с.л. бира.
Бирата добавям най-накрая, за да преценя количеството й. Оставете каймата малко да "почине", през това време може да сварите яйцата и морковите.
 Във формата на правоъгълник разпределяме равномерно сместа върху кухненско фолио (или алуминиево, или хартия за печене).
В средата нареждаме разполовените яйца, ивичките морков, киселела краставичка, кашкавал и чушка
Плънката може да се модифицира по ваш вкус, импровизирайте и сложете каквото ви е вкусно.
С помощта на фолиото навивате/завивате рулото.
 С помощта на фолиото можем лесно да пренесем навитото рулото в тавичката.
 Вече в тавичката намажете рулото с белтъка, това ще запечата рулото и ще го предпази от разпадане при печенето. Аз го поръсих с галета, но вие може да я пропуснете.
Гарнитурата е по ваш вкус, аз нарязах картофки, поръсих ги с босилек и сол и добавих малко масло. Наливаме 2 пръста вода, независимо дали ще приготвяте рулото заедно  с гарнитурата в една тава. Ако изберете моя вариант с картофи, нека водата бъде толкова, че почти да покрие картофките.



Завивате тавата с алуминиево фолио и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна 30-40 мин. След това махате фолиото за да се запече, по желание можете да покриете с настърган кашкавал.
Съставките ми се разместиха, защото ми се наложи да сменям тавите и да местя рулото една в друга.
Бон апети!



















2 коментара:

  1. Твоето руло е много шарено и богато:) Опасна си, Дидка:)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, ама ми се развали подредбата, че местих рулото от тава в тава, че първата се оказа малка за него + гарнитурата. :)

    ОтговорИзтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!