7 декември 2011 г.

Рула от сьомга

Ето, че пак дойде Никулден и въпреки, че имах намерения да разваля неписаната традиция в нашето семейство да ядем сьомга на този празник, не успях и затова просто я разведрих! :) Реших да импровизирам и се получи това: 

 Необходимите продукти: 
Филе от сьомга
Моцарела
Червена чушка
Морков
Копър
Див лук (или просто зелен)
Сусам
Копър
Розмарин
Лимон
 По желание може да махнете кожата. Аз разделих филето на две части, на
едното запазих кожата, на другото я махнах.
 Осоляваме и подреждаме, розмарина, копъра, настърганият морков, чушката и моцарелата.
 И навиваме на рулца, които "затваряме" с клечки за зъби.
 Същото направих и с филето с кожа.
Готовите рулца.  Тъй като това беше импровизация за първи път, сега отчитам че самото филе би могло да се филетира, за да станат по-тънки рулата.
 Аз "запечатах" рулцата буквално за няколко секунди на грил тигана, но ако не ви се занимава, можете да пропуснете тази стъпка.
 Слагаме рулцата в алуминиево фолио.
 Подправяме с лимон и малко зехтин. Важно е да не забравим да МАХНЕМ клечките за зъби.
 След като сме махнали клечките за зъби, завиваме рулата във фолиото, като бонбончета/пакетчета.
Част от рулцата овалях в сусам преди да ги "запечатам" на тигана.
 И както останалите завиваме във фолио, след като сме махнали клечките за зъби.
 Рулата с кожа, също овалях в сусам. И пак преди завиване добавяме капки зехтин и пресен лимон.
Готовите пакетчета печем в предварително загрята фурна на 180-200градуса за 30-тина минутки.
 След като отворите пакетчетата, ще видите че всички сосове са се запазили.
Готовото руло с кожа.
 Бон апети!
Бон апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Искате да споделите нещо? Направете го!