5 ноември 2011 г.

Карфиолена каша

Тази много ароматна супа е по рецепта на свекърва ми. Прави се много лесно, бързо и е много вкусна. Знам, че доста хора не харесват карфиола като вкус, но ви уверявам, че това ястие ще се хареса дори и на тези, които не са фенове на този полезен зеленчук!

 Продуктите на кратко:
Карфиол (в моя случай 800 гр)
500-600мл прясно мляко
3-4 с.л. брашно
2-3 с.л. масло
малко зехтин
сол (аз използвам морска)
копър
индийско орехче

 Измиваме и нарязваме карфиола на розички. Слагаме го в тенджерка и сипваме вода колкото да го покрие, не повече и го сваряваме.

 Изсипваме карфиола и бульона в отделна купа, а в същата тенджерка сипваме малко зехтин и 2-3 с.л. масло.
 Изсипваме брашното (3-4 с.л.) и леко го запържваме в маслото и зехтина.
Бъркаме непрекъснато, получава се кашичка.
Махаме тенджерката от котлона и наливаме постепенно млякото, като продължаваме да бъркаме.
Ще се получат неравности и бучки, не се смущавайте , това е нормално. Просто продължете да разбърквате.
 След малко ще се получи хомогенна течност.
Върнете карфиола в тенджерата и отново сложете върху котлона.
 Долейте целият или част от бульона, получен при варенето на карфиола.
Накрая подправете с копъра, индийското орехче и солта.
Бон апети!


3 коментара:

  1. Аз съм любител на карфиола! Това е точно за мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубав блог! Сега попадам на него и ще го следя в бъдеще. Много интересни идеи, всичко е така подробно и ясно обяснено и с тези снимки "стъпка по стъпка" - направо разкош :)
    Поздрави и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. :) JLo, после да споделиш дали ти е допаднала като вкус!

    EdiLina, благодаря за милите думи!

    ОтговорИзтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!

Възникна грешка в тази притурка