16 октомври 2011 г.

Кешкек

Първата рецепта с месо, публикувам с усмивка към Ани, която ми помогна с първите стъпки в блогърстването. Много вкусна, лесна и бърза арменска рецепта, за която благодаря на още една любима приятелка- Милена Златарова.

 Продуктите на кратко:


400-450 гр пилешки гърди 
1 ч.ч. жито
80-100 гр масло
кимион на вкус


 Сваряваме 400-450гр пилешките гърди с малко морска сол (може и обикновена). Като след сваряването им, запазваме бульона.
1 ч.ч. жито се сварява до пълното му разпукване. Трябва да е много хубаво сварено.
"Разпердушинваме" отцеденото, пилешкото месо на тънки конци.
 Пасираме житото с пилешкия бульон до желаната от вас консистенция.
Прибавяме житената каша към пилешкото месо.
Хубаво разбъркваме.
Запържваме 80-100гр масло с кимион на вкус.
Маслото и кимиона.
Изсипваме получения маслено-кимионен сос към останалото.
 Разбъркваме хубаво до пълното поемане на мазнината.
Кешкекът  е готов.


Бон апети!

1 коментар:

  1. Браво Дидка, супер се е получил кешкека! Радвам се, че успях да помогна за блога :) Дерзай!!

    ОтговорИзтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!