22 октомври 2011 г.

Сиропирана баница с локум "Валя"

За първи път чух за локумена баница преди около година. И в мига, в който я опитах си заадох въпроса "как съм 'оцеляла' до сега без тази вкуснотия?". За рецептата и за това, че ми "отвори" очите, благодаря на моята съседка леля Валя, която е ненадминат кулинар!


Продуктите на кратко:

1 пакет точени кори
6 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
6 с. л. брашно
1 бакпулвер
5 кутийки цветен локум
За сиропа:
2 ч.ч захар
1 ванилия
Разбиваме яйцата, захарта, олиото, бакпулвера и брашното.
 Разпределяме по 7-8 лъжици от сместа върху 2 кори.
 От късата страна на корите нареждаме локумчетата.
Навиваме на руло. Пак  ви обръщам внимание, че корите са две една под друга.
Аз използвах тавата от фурната, в която сложих хартия за печене. Нареждаме рулата в желаната тавичка. Намазваме ги с малко масло и печем в умерена, предварително загрята фурна.

 След като се опече може пак да я намажем с малко масълце.
 Приготвяме сиропа от 2.ч.ч. вода с 2 ч.ч. захар и една ванилия.
Сиропираме ИЗСТИНАЛАТА баница с леко топлия (не горещ) сироп.

Бон апети!

1 коментар:

  1. днес опитах такава баница, много е хубава, ше си направа и аз :)

    ОтговорИзтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!

Възникна грешка в тази притурка