19 октомври 2011 г.

Пиле с броколи и сирена

Това е едно от любимите блюда на мъжа ми. Както повечето предложения и това е бързо, лесно и много вкусно. Рецептата, която леко модифицирах, научих от една изключителна жена, която за съжаление вече не е между живите! Благодаря ти лельо Ина!

Продуктите на кратко:
1 глава броколи
Пилешки бонфилета (може да се замени с месо от бутче или гърди)
Царевица
Синьо сирене (по избор)
Пушено топено сирене
Топено сирене асорти (триъгълничета в кръгла кутия)
Сметана (заквасена или течна за готвене)


 Задушаваме пилешкото месо за кратко на тиган. В намаслена с малко зехтин тавичка слагаме розикчите броколи.  Върху тях поставяме пилешкото месо.
Начупваме синьото сирене, както и триъгълничетата топено сирене. 
Накрая слагате кръгчетата пушено топено сирене върху месцата. Добавяте малко водичка и сметаната. По желание може да сложите и царевица от консерва.
Завивате с алуминиево фолио и слагате в предварително загрята на 250 градуса фурна.
След 10-15 мин махате фолиото и допичате.




Бон апети!




4 коментара:

  1. E KAK VSE OSHTE NIKOI NISHTO NE E KOMENTIRAL !!?!?!? TOVA E UNIKALNO VKUSNO I POLEZNO !!! PREPORACHVAM GO S DVE RATZE !!! :-P

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта! Продължавай да предлагаш нови :)

    ОтговорИзтриване
  3. ooooo, nqmam dumi!!! prosto strahotni i gi predavam i natatak... :)

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Днес съвсем случайно попаднах на Вашия блог и тази рецепта ме впечатли приятно, ще я пробвам, след което ще намина пак!
    Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!

Възникна грешка в тази притурка