22 октомври 2011 г.

Оризови кюфтенца с кайма

Много приятни, сочни и леки кюфтенца. За първи път ги опитах това лято в ресторанта на хотела в Златни пясъци, в който прекарахме лятната си почивка. Изнудих готвачите за рецептата и сега я споделям с вас.

Продуктите на кратко:
500 гр кайма
250 гр ориз
2-3 белени домата от консерва

За панировката:
Яйца
Галета
Брашно
Запържваме каймата с чубрица, кимион, червен пипер и малко морска сол
 Сваряваме ориза.

 Омесваме запържената кайма, сварения ориз и доматите. Оформяме малки кюфтенца.
 Панираме в брашно, яйце и галета.
 Първо брашно.
После в яйце.
 След това в галета.
Пак в яйце и пържим.
 Тъй като става малко цапащо, съвет от мен- направете всички кюфтенца оваляни в брашно и след това продължете с панировката.

Пържим и готово!
Бон апети!

3 коментара:

Искате да споделите нещо? Направете го!

Възникна грешка в тази притурка