22 октомври 2011 г.

Мъжка баница

На тази рецепта попаднах във вестника на Kaufland, след това видях, че и Иван Звездев я е представял. Ако вие сте пропуснали опитайте я, много е вкусна. Чудесно решение за бърза закуска-сутрешна или следобедна.


 Продуктите на кратко:
1 пакет юфка (200гр )
800 мл прясно мляко
3-4 яйца
8-10 с.л. захар
малко масло
ванилия
 Намасляваме тавичка, в която изсипваме юфката.
 1/3 от млякото затопляме със захарта.
 Смесваме топлото мляко със студеното.
Прибавяме яйцата.
И разбъркваме леко.
 Изсипваме сместа върху юфката.
 Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.
На нас ни е много вкусна, когато е още топличка.
Бон Апети!

9 коментара:

  1. Опитвала съм тази баница и наистина е вкусна. Твоята се е получила страхотно! Много често и аз пглеждам рецептите в брошурата на Кауфланд. Имат добри предложения.

    ОтговорИзтриване
  2. Ne znam za majka, ama Marti sas sigyrnost shte q haresa.....oshte edna dobra ideq ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля, да пробвам с натрошено сирене в млякото, понеже не сме по сладките баници. Диди ти какво ще кажеш ще се получи ли?

    ОтговорИзтриване
  4. Определено! Аз даже мисля да сложа въпреки захарта. Защото свекърва ми прави солена млечна баница поръсена със захар, и сме свикнали на подобна комбинация. Смело слагай и после да споделиш!

    ОтговорИзтриване
  5. О, тази баничка я мернах преди няколко дена, та сега влязох да я прочета. С юфка не съм опитвала, ама що пък не! Все кори е:) Ще се пробва. :)

    ОтговорИзтриване
  6. При мен не се получи :( Стана някак теклива вътре и се разпадаше, обаче мисля, че се досещам защо. Реших да направя двойна доза и стана много плътна, явно не успя да се изпече добре в средата. Иначе на вкус беше супер. Сиренце сложих доста, но не в млякото, както мислех, а го натроших и после с ръре го разбърках с ювката, за да има навсякъде от него. Сега следва втори опит, ще докладвам за резултатите.

    ОтговорИзтриване
  7. Марианка, аз вече 3-4 пъти я правя и не ми се е получавала така както казваш, вероятно е заради дозата наистина. Ако решиш пак двойна доза да правиш, пусни я на по-слаба фурна за по-дълго време и мисля че няма да имаш проблем.

    ОтговорИзтриване
  8. Това чисто и просто е млечна баница. За по-добър резултат затоплете юфката с маслото във фурната, залейте с разбитите яйца, захар, мляко и изчакайте докато юфката поеме от течността и поомекне. Или студената юфка залейте със затоплената смес и пак изчакайте. За заливката използвам половината яйца и захар от рецептата за крем карамел - 4 яйца и чаена чаша захар и ванилия. На който не му е достатъчно сладко може като истине да се поръси със пудра захар. Резултатът е, че ще е по-хомогенна и няма да се образува сухата кора отгоре и няма да е течлива.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей "Анонимен", на мен и опиталите я резултат от показаното много ни допада. "Сухата кора" отгоре всъщност е много приятна- хрупкава и карамелизирана, за нас тя не е минус :). Благодаря ти за споделените съвети, сигурно някой ще се възползва от тях и ще си направи и твоя вариант! Бон апети!

      Изтриване

Искате да споделите нещо? Направете го!