Много приятни, сочни и леки кюфтенца. За първи път ги опитах това лято в ресторанта на хотела в Златни пясъци, в който прекарахме лятната си почивка. Изнудих готвачите за рецептата и сега я споделям с вас.
500 гр кайма
250 гр ориз
2-3 белени домата от консерва
За панировката:
Яйца
Галета
Брашно
Запържваме каймата с чубрица, кимион, червен пипер и малко морска сол
Сваряваме ориза.
Омесваме запържената кайма, сварения ориз и доматите. Оформяме малки кюфтенца.
Панираме в брашно, яйце и галета.
Първо брашно.
После в яйце.
След това в галета.
Пак в яйце и пържим.
Тъй като става малко цапащо, съвет от мен- направете всички кюфтенца оваляни в брашно и след това продължете с панировката.
Пържим и готово!
Бон апети!
izglejdat super!!! Nepremenno 6te gi probvam oshte ytre ;)
ОтговорИзтриванеДа споделиш после дали са ви харесали!
ОтговорИзтриванеkuftencata stanaha neveroqtno vkusni.....;)
ОтговорИзтриванеshte povtorq sas sigurnost :)