Една много любима рецепта, дадена ми от най-любимата ми приятелка Стела Стойкова! Подарете си това ястие, няма да съжалявате!
4 котлета сьомга(може и с филета)
3 лимона
Картофи
Универсална подправка за риба
Зехтин
Аз обезкостих рибата преди печенето.
В тавичка слагаме котлетите(филетата) овкусени с универсалната подправка за риба.
Заливаме със сока на лимоните и малко зехтин.
Завиваме с алуминиево фолио и слагате в хладилника за МИНИМУМ 30 минути. Колкото повече престоят, толкова по-вкусни ще са.
След престояването в хладилника ги слагате да се пекат в умерена фурна, без да изливате маринатата.
Бланшираме картофки.
Бон апети!
Диде, това звучи много вкусно:) Честно казано, сьомга не съм яла,а и принципно много, много риба не обичам, ама ще ме накараш да опитам :Р
ОтговорИзтриванеJLo, наистина е много вкусно. Никаква философия в приготвянето, но рибата става уникална.
ОтговорИзтриванеХахаха, слушам принцесо :* Взема ли си сьомга, това ще приготвя:)
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеПодкрепям ,че рибата става уникална. Ние вкъщи вече само така ядем сьомгата ,като малко съм я променила и добавям и мед към лимоните ,но и оригиналната рецепта е УНИКАЛНО ВКУСНА.
ОтговорИзтриванеI NA MEN TOVA MI E LIUBIMO :))
ОтговорИзтриванеЕеее, много ме радва! Ще предам на Стела, точно онзи ден си говорихме, и каза че рецептата не е нищо особено! Но това няма значение, защото е много вкусно, й казах аз! :)
ОтговорИзтриванеПравих рецептата вчера - изключително вкусно стана, а е и много бърза!
ОтговорИзтриване